نصب اندروید استودیو

دانلود اندروید استودیو در قسمت Developer وب سایت android.com برای سیستم عاملهای ویندوز، لینوکس و مکینتاش فراهم شده است:
https://developer.android.com/studio/index.html
متاسفانه گوگل دسترسی به بخش Developer را بر روی IP های ایران مسدود کرده لذا برای دانلود نیاز به تغییر آیپی دارید.
خیلی از ابزارهای تغییر IP که به صورت رایگان وجود دارند در ارتباط با سرور های گوگل کارآمد نیستند و گوگل آن ها را تشخیص داده و باز هم نمی توانید از آن برای دریافت ابزار های مورد نیاز توسعه اندروید استفاده نمایید .
در صورتی که به هر دلیلی نمی توانید از ابزار تغییر IP استفاده نمایید می توانید برای دانلود اندروید استودیو به وب سایت سافت 98 مراجعه نمایید :
https://soft98.ir/mobile/16739-Google-Android-Studio.html
در نسخههای جدید، فرایند نصب اندروید استودیو به اینصورت است که بعد از نصب IDE، ابزار موردنیاز SDK به صورت آنلاین و خودکار دانلود میشود. مزیت این شیوه در این است که با اتصال اندروید استودیو به سرورهای گوگل، آخرین نسخه از ابزار SDK دانلود و نصب میشوند. اما باز هم مسئله محدودیت دسترسی برای کاربران ایرانی مشکل ساز خواهد بود. در اینجا دو راه حل پیش رو داریم:
۱- استفاده از روشهای تغییر IP جهت دور زدن تحریم و دریافت ابزار به صورت خودکار و آنلاین. به لحاظ سهولت در فرآیند راه اندازی محیط اندروید استودیو و SDK، این روش زمان کمتری را از توسعه دهنده میگیرد و نصب تک تک ابزار موردنیاز در SDK بطور خودکار انجام میشود. اما در نظر داشته باشید ابزار تغییر آیپی شما باید از سرعت بالایی برخوردار باشد زیرا حدود ۲ گیگابایت مجموع فایلهایی است که دریافت میشود.
۲- دانلود ابزار SDK به صورت غیر مستقیم و ساخت دایرکتوری SDK به صورت آفلاین و دستی و سپس نصب اندروید استودیو و معرفی محل قرارگیری SDK به آن.
دو روش ذکر شده هرکدام مزایای مختص خود را داراست اما با توجه حجم نسبتا زیاد ابزار و سرعت پایین اینترنت کاربران داخل ایران (بخصوص در زمان استفاده از ابزار تغییر IP) پیشنهاد من استفاده از روش دوم است. این شیوه ممکن است برای یکبار ۱۰ دقیقه از وقت شما را بگیرد اما در عوض با ساختار و جزئیات ابزار موجود در SDK بیشتر آشنا خواهید شد که برای هر توسعه دهنده یک ضرورت است.
ابتدا روش نصب اندروید استودیو به صورت آفلاین را بررسی میکنیم. سپس توضیحات مربوط به نصب آنلاین برای آن دسته از کاربرانی که مایل به نصب خودکار و آنلاین SDK هستند را نیز ارائه خواهم داد.
نصب آفلاین SDK
قبل از نصب اندروید استودیو، ابتدا SDK را به همراه حداقل ابزار ضروری میسازم تا هنگام معرفی محل قرارگیری SDK در اندروید استودیو، با اخطار عدم شناسایی SDK مواجه نشوم.
یک فولدر با نام sdk در درایو C ایجاد میکنم:
نام و درایو محل قرارگیری فولدر به دلخواه شماست.
– نصب SDK Tools: اولین ابزاری که به sdk اضافه میکنم Tools است. فایل sdk-tools-windows-26.1.1.zip را از حالت فشرده خارج کرده و فولدر خروجی را به فولدر sdk منتقل میکنم:
دانلود فایل sdk-tools-windows-26.1.1.zip
حال نوبت به ایجاد Platform-tools می باشد .
– Platform Tools: فایل platform-tools_r29.0.6-windows.zip را از حالت فشرده خارج کرده و فولدر خروجی را به sdk اضافه میکنم:
– Build Tools: ابتدا یک فولدر با نام build-tools به sdk اضافه میکنم:
سپس فایل build-tools_r30-rc2-windows.zip را از حالت فشرده خارج کرده و فولدر خروجی را درون این فولدر قرار میدهم:
دانلود build-tools_r30-rc2-windows.zip
– Platforms: یک فولدر با نام platforms به sdk اضافه میکنم:
و فایل platform-28_r06.zip را در آن استخراج می کنم :
دانلود فایل » دانلود platform-30_r03.zip با حجم ۵۰ مگابایت (API 30 rev3)
– Extras: تعداد دیگری از ابزار را معرفی میکنم که همگی درون فولدر extras قرار میگیرند:
داخل extras یک فولدر دیگر با نام android ایجاد کرده، سپس خروجی android_m2repository_r47.zip را به این فولدر منتقل میکنم:
دانلود فایل android_m2repository_r47.zip
مجدد داخل extras یک فولدر دیگر با نام google ایجاد میکنم:
سپس ابزارهای ، usb_driver_r12-windows.zip و google_play_services_49.zip را به این فولدر منتقل میکنم:
دانلود usb_driver_r12-windows.zip
دانلود google_play_services_49.zip
خب! تا اینجای کار موفق شدم یک SDK با حداقل ابزار ضروری را آماده و تکمیل کنم. بعدا در هر زمان که لازم بود ابزاری را به SDK اضافه یا حذف یا بروزرسانی کنم، چه بصورت آفلاین و مانند مراحل بالا چه بصورت آنلاین و از طریق SDK Manager اندروید استودیو، امکانپذیر خواهد بود.
حالا اگر قصد داشتید روی یک رایانه دیگر هم از اندروید استودیو استفاده کنید، کافیست همین فولدر sdk کامل شده را به سیستم دیگر منتقل کرده و صرفا مرحلهی نصب اندروید استودیو را انجام دهید. در نتیجه نیازی نیست مراحل بالا را تک به تک انجام دهید. یا اگر در آینده قصد تعویض سیستم عامل خود را داشتید، در سیستم عامل جدید فقط باید نصب اندروید استودیو را انجام دهید و SDK شما از قبل آماده شده.
در این مرحله دو گزینه برای نصب تعیین شده که مورد دوم مربوط به AVD است. من این مورد را هم علامت میزنم تا نصب شود.
این مرحله مربوط به تعیین محل نصب اندروید استودیو است که بدون تغییر به مرحله بعد میروم.
نصب به اتمام رسید. با زدن Finish اندروید استودیو اجرا می شود. ابتدا پیغامی ظاهر میشود که امکان ایمپورت کردن تنظیمات از نسخههای قبل را در اختیار میگذارد. منظور تنظیمات اصلی اندروید استودیو است (مانند تم محیط توسعه و…). من قصد بازگردانی تنظیمات را ندارم.
اندروید استودیو در حال لود شدن است و بسته به سخت افزار ، چند لحظه زمان میبرد. هنگام لودینگ عبارت Powered by intelliJ Platform را مشاهده میکنید. کمپانی گوگل محیط توسعه (IDE) کمپانی jetBrains را برای اندروید استودیو انتخاب کرده و در واقع با انجام تغییرات و اضافه کردن پلاگینها و امکانات موردنیاز به IntelliJ IDEA که محیط توسعهی جاواست، آنرا برای توسعه دهندگان اندروید آماده و منتشر کرده است.
قبل از اینکه به ادامه مبحث بپردازم در خصوص آیکون نرم افزار نکتهای را یاداوری میکنم. آیکون اندروید استودیو به طور خودکار روی دسکتاپ اضافه نمیشود و اگر مایلید آیکون را روی دسکتاپ داشته باشید، در منوی استارت پس از جستجوی Android Studio روی آن راست کلیک کرده، با انتخاب Open file location پنجرهای باز میشود. آیکون را کپی کرده و به دسکتاپ منتقل کنید:
البته اضافه کردن به Taskbar توسط Pin to taskbar هم راه حل دیگر برای دسترسی سریعتر است.
بعد از لود شدن اندروید استودیو اخطاری مبنی بر عدم دسترسی به اینترنت دریافت و آنرا Cancel میکنم:
در مرحله بعد، گزینه Custom را انتخاب کرده تا تنظیمات مدنظر خود را اعمال کنم:
در این مرحله امکان انتخاب تم محیط برنامه وجود دارد. من تم تاریک را انتخاب میکنم تا هنگام کار، فشار کمتری به چشم وارد شود.
در این مرحله و در قسمت Android SDK Location مسیری که SDK را ساختم انتخاب میکنم. اگر SDK به درستی نصب شده و مسیر هم به درستی معرفی شده باشد پیغامی دریافت میشود با این مضمون که Android SDK شناسایی شده و فقط ابزار (کامپوننتهای) نصب نشده یا تاریخ گذشته دانلود خواهند شد که البته قبلا اتصال به اینترنت را قطع کردهام.
به صفحه ورودی رسیدیم. چند گزینه در اختیار داریم شامل ساخت پروژه جدید، ایمپورت پروژههای قبلی از اندروید استودیو یا اکلیپس و… . فعلا با اینها کاری ندارم و سراغ SDK Manager میروم:
البته SDK Manager در محیط اصلی اندروید استودیو (محیط پروژه) نیز در دسترس است اما در این آموزش قصد ساخت پروژه ندارم و از همین پنجرهی خوش آمدگویی به قسمت مدیریت Android SDK میروم.
مشاهده میکنید ابزاری که داخل sdk قرار دادیم اینجا لیست شده است.
نصب آنلاین SDK
در قسمت قبل، ابتدا sdk را به صورت آفلاین آماده کرده و سپس اندروید استودیو را نصب کردیم. اما در نصب آنلاین نیازی به اضافه کردن دستی ابزار sdk نیست. لذا ابتدا مانند روش آفلاین، ارتباط اینترنت را قطع میکنیم. سپس مراحل نصب اندروید استودیو را انجام میدهیم. پس از اتمام نصب و با اجرای اندروید استودیو، به دلیل عدم امکان ارتباط با سرور، پیغام زیر ظاهر میشود:
حالا باید ارتباط اینترنت را برقرار کرده و آیپی ایران را تغییر دهیم.
در کادر بالا حجم فایلهای دریافتی محاسبه شده. ۷۵۵ مگابایت برای ابزار و ۱۶۸ مگابایت برای API28. در این مرحله کافیست یک فولدر خالی مانند C:\sdk ایجاد کرده و مسیر را به اندروید استودیو معرفی کنیم.
در این صفحه تمامی ابزاری که باید دانلود شود لیست شده. با کلیک روی Finish دانلود آغاز میشود:
پس از اتمام دانلود، اندروید استودیو اجرا میشود.
دیدگاهتان را بنویسید